THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, uçaklarda; medya içeriklerinin (film, müzik, video, gazete, dergi, magazin vb.) depolanmasına, anlık internet erişimine ve istendiğinde içeriklerin yolcular ile paylaşılmasına imkan sunan bir medya kaynağı olan "sunucu" ile havayolu seyahati eğlenceli bir deneyime dönüşüyor.
Tasarımı ve üretimi THY Teknik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, dahili belleğinde 6 Terabayt (TB) veri depolamaya imkan sağlayan yerli sunucu muadili ürünlere göre 3 kat daha büyük bir veri depolama kapasitesine sahip. Yerli modem ise sunucuda depolanan medya içeriklerinin ve internet hizmetinin, kablosuz erişim teknolojisi ile yolcuların cihazlarına aktarılmasını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine verilen THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, Türk sivil havacılığının büyümesini sürdürülebilir kılma ve müşterilere en kaliteli hizmeti sunma hususlarında var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.
Karaman, tüm dünyanın ve sektörün içinde bulunduğu bu zor günlerde; kapasitelerinde sağladıkları artışın ve hayata geçirilen inovatif projelerin bu azmin haklı sonucu olduğunu kaydederek, "Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olarak havacılık sektöründe başlatılan yerlileştirme çalışmalarına tüm gücümüzle destek oluyoruz. Bu doğrultuda birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Daha önce Türkiye’nin yerli ve milli ilk uçak koltuğu ve uçak galleyini üretmiştik. Bugün de ilk yerli ve milli modem ve sunucusunu üretmenin gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Ar-Ge çalışmalarının sonucunda sektörel ihtiyaçlara göre özelleştirilen ürünler, rakiplerine oranla daha hızlı ve güvenli iletişim portlarına sahip. Tasarımı, yazılımı ve üretimi tamamen yerli mühendislik ürünü olan sunucu ve modem, geliştirilme ve test süreçlerinde birçok hava aracı çevre koşul testinden başarı ile geçerek en zorlu şartlar altında dahi görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirebildiklerini kanıtladı. Ürünler, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından onay aldı.
-
ASELSAN virüslere karşı yeni tanı sistemi geliştiriyor ASELSAN, yeni tip koronavirüs (Kovid-19/SARS Cov2) tespitinde de kullanılabilecek yenilikçi virüs tanı sistemi geliştirdi. Kovid-19 salgını sonrasında başlatılan çalışma sonunda hızla geliştirilen ve patent başvuruları yapılan mikroelektronik optik tabanlı virüs tanı sistemi, klinik test aşamasına geldi.
-
Enerji Bakanı Fatih Dönmez açıkladı Lityum üretimine başlıyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ilk defa Lityum üretimini başlatacaklarını belirterek, "Türkiye’nin madeni Bordan elektrikli otomobiller başta olmak üzere tüm mobil bataryalar için kullanılacak lityumu elde edeceğiz" dedi.
-
FETÖ'cüler örgütlü saldırılarıyla Facebook ve Twitter'ı manipüle ediyor Sosyal medya platformları üzerinden örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçilerinin Twitter'ı manipüle etmesi üzerine, ABD'de yaşayan Türklerin çatı kuruluşu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) Twitter hesabı askıya alındı.
-
Bakan Karaismailoğlu: Yerli 5G teknolojisi altyapısı kurmadan 5G'ye geçmeyeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli 5G teknolojisi altyapısı kurmadan 5G'ye geçmeyeceklerini belirterek, 'Bakanlık olarak bizler de tüm politika ve stratejilerimizi buna göre şekillendiriyoruz.' dedi.
-
Tamamı ithal ediliyordu, yerli ve milli olarak üretildi Uçaklarda buzlanmayı önleyici püskürtülebilir sıvılara ilişkin 5 yıllık Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan Türk firması, tamamı ithal edilen bu sıvıları yerli olarak geliştirmeyi başardı. Sektörde Avrupalı ve Amerikalı firmalarla sıkı bir rekabetin içinde olacaklarını vurgulayan Şengün, 'Bu nedenle hedefimiz öncelikle ülkemizde yer hizmetleri veren şirketler ve Türk Hava Yolları ile iş ve ilişkilerimizi geliştirmek. Bu referanslar sayesinde gerek Orta Avrup
-
110 milyon yıllık ilginç keşif! 'Doğada gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor' Uluslararası bir grup paleontologun yürüttüğü fosil araştırmaları kapsamında, yaklaşık 110 milyon önce, günümüzde Brezilya olan eski süper kıta Gondvana topraklarında, yaklaşık olarak modern bir tavuk büyüklüğünde iki bacaklı, omuzlarından 15 cm çubuk benzeri çıkıntıların olduğu ilginç bir yaratığın yaşadığını keşfetti
-
Bakan Dönmez: Üretilecek lityum, yerli aracımızın bataryasında da kullanılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ETİ Maden Pilot Lityum Üretim Tesisi'ni kurarak önemli bir adım attıklarını belirterek, 'Tabletler, telefonlar ve mobil cihazlarda batarya yapımında kullanılan lityum, yerli aracımızın bataryasında da kullanılacak kaliteye sahip olacak” dedi.
-
TSK kara, hava ve denizde ihtiyaç duyuyor... Resmen açıklandı: Üretimi başladı ASPİLSAN enerjisiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katıyor. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, 'Son dönemde şirketimiz açısında önemli bir faaliyet alanı olarak ön plana çıkan enerji depolama sistemlerinin tasarımına ve üretimine başlanmıştır. Ayrıca üretimini yaptığımız batarya ve pil bloklarının şarj cihazlarının da üretimini yapmaktayız.' dedi.