Helikopter pilotları, yılın her günü, farklı arazilerde, zorlu hava koşullarında en önde görev yapıyor. Şartların zorluğu nedeniyle pilotların eğitimleri de çok önemli.
Jandarma Havacılık Başkanlığı, her yıl ortalama 250 helikopter pilotu yetiştiriyor. Terörle mücadelede en önde yer alan pilotların eğitimi gerçeğini aratmıyor. Gerçekçi simülatör uçuşları ise eğitimin en önemli parçasını oluşturuyor.

Pilotlar gerçek şartlarda pratik yapıyor
TRT Haber'in haberine göre; Uçuş esnasında bir çok arızayı ya da sistemlerin gerekliliklerini gösteremediklerini anlatan Jandarma Havacılık Başkanı Tuğgeneral Ali Doğan, "Lakin bunu simülatörde bire bir yapabilme imkanına sahipsiniz. Bu da pilot ve teknisyenlerin hem reaksiyon süresini kısaltıyor hem de pratik yapmasını sağlıyor." dedi.
Bire bir boyutta tasarlandı
Jandarma Havacılık Başkanlığı bünyesinde 2 simülatör bulunuyor. Bunlardan biri Mİ-17 tipi, diğeri ise Skorsky tipi taarruz helikopteri simülatörleri. Simülatörler, envanterde bulunan ama kullanılmayan helikopter parçalarından bire bir boyutta tasarlandı. Bu da pilotlara gerçeğe çok yakın bir deneyim sunuyor. Simülatörlerin en büyük özelliği ise Başkanlık bünyesindeki personel tarafından üretilmiş olması.

"Skorsky için istenilen rakam 20 milyon doların üzerindeydi"
Mİ-17 simülatörü için bugün en iyi şartlarda 11 milyon dolar gibi bir para harcanması gerektiğini söyleyen Doğan, "Skorsky için 2017 yılında ilgili firmaların bizden istediği rakam 20 milyon doların üzerindeydi. 2017 yılında bu ihtiyacı karşılamak için neden kendi simülatörümüzü yapmayalım diye yola çıktık." dedi.
2 tam görev simülatörü 500 bin liraya mal edildi
Jandarma, kendi bünyesinde yaptığı çalışmayla 2 tam görev simülatörünü yaklaşık 500 bin liraya mal etti. Simülatörlerin güncellemeleri de yine Jandarma personeli tarafından yapılıyor. Yerli simülatörde pilot adayları hava koşulları fark etmeksizin istediği bölge ve zorlukta, hayati risk yaşamadan eğitim alabiliyor.
-
Dolandırıcıların 'aşı randevusu' yöntemine karşı avukattan uyarı ekran görüntüsü alın KORONAVİRÜS aşısının gündemde olduğu bugünlerde dolandırıcılar, sağlık üzerinden vatandaşı mağdur ediyor. Farklı meslek gruplarında çalışanların sosyal medyadaki profil fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, o isimlerle de başka hesap açarak, takipçilerine 'aşı randevusu oluşturma' adıyla link gönderiyor.
-
WhatsApp'tan tepki çeken 'güncelleme' kararına ilişkin yeni açıklama! WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini 8 Şubat tarihinde zorunlu olarak kullanıcılara kabul ettirmeye çalışmasıyla birlikte uygulama tepki çığ gibi büyürken, WhatsApp'ın sahibi olan Facebook'un Türkiye yönetiminden çok kritik bir açıklama geldi.
-
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov 'daha tehlikeli' deyip iPhone'u hedef aldı WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini 8 Şubat tarihinde zorunlu olarak kullanıcılara kabul ettirmeye çalışması sonrası birçok kullanıcı veri gizliliği konusunda endişede bulurken Telegram'ın kurucusu Pavel Durov yaptığı Apple açıklamasıyla olay oldu.
-
İzmir Fen Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Deniz Güner MIT'e kabul edildi Kimya alanında gösterdiği başarılarla uluslararası olimpiyatlarda madalyalar kazanan İzmir Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Deniz Güner, dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsüne (MIT) kabul edildi.
-
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Türkiye'deki Ar-Ge gerçeğini açıkladı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ar-Ge konusunda kafa karışıklığının olduğunu belirterek "Ar-Ge yapıyorum adı altında harcanan paraların çoğu ürün veya sistem geliştirmeye yönelik veya belli şeyler kopyalamaya yönelik faaliyetler” dedi.
-
Türk bilim insanları keşfetti! Samsun'da varlığı bilinmeyen 4 yeni parazit türü keşfetti SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 5 öğretim üyesinin 3 yıl süren araştırmaları sonucunda dünyada ilk kez dört yeni parazit türü keşfedildi. Sazangiller familyasından olan 'sıraz' balığında görülen parazit türü keşfi bilimsel bir dergide yayımlanarak bilim dünyasına duyuruldu.
-
Türkiye'de yılda 10 milyon akıllı telefon satılıyor! MOBİSAD açıkladı MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, Türkiye'de geçtiğimiz yıl satılan akıllı telefon miktarını açıkladı. Tespit edilen rakamın 10 milyon 500 bin adet olduğunu söyleyen Turnacı, kayıt dışı satışlarla birlikte 12 milyon civarında akıllı telefon satıldığını belirtti.