AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada "Telegram Messenger" yer aldı. İkinci sırada, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk'ın WhatsApp'a karşılık önerdiği "Signal" uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi. WhatsApp'ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.
Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.
- WHATSAPP "ÇİFTE STANDART" UYGULUYOR
WhatsApp, 4 Ocak'ta "Gizlilik İlkesi"ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.
WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, "Avrupa Bölgesi" kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.
WhatsApp'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için 8 Şubat'a kadar güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.
Uzmanlar, AB ülkelerinin bu düzenleme kapsamına alınmamasının "çifte standart" olduğunu, veri güvenliğine yönelik sert yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp'ın AB ülkelerine karşı "temkinli" yaklaştığını belirtiyor.
- YERLİ UYGULAMA BİP'E İLGİDE CİDDİ ARTIŞ
WhatsApp'ın kullanıcılarını güncellenen koşulları kabul etmeye zorlamasıyla birlikte, Türkiye'deki kullanıcıların yerli mesajlaşma uygulaması BiP'e ilgisinde ciddi artış oldu. Turkcell'in paylaştığı verilere göre, bir günde 100 bin kişi BiP'i cep telefonlarına yükledi.
Tüm verilerin yüksek güvenlikli şifreleme ile kullanıldığı BiP; HD sesli ve görüntülü arama, 100'den fazla dilde anlık çeviri gibi çok sayıda özelliği kullanıcılara sunuyor. BiP'in aylık 10 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor. BiP üzerinden 2020 yılında yaklaşık 140 milyar mesaj gönderildi ve uygulamada yapılan görüşmelerin toplamı 2,5 milyar dakikaya ulaştı.
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında kişisel verilerinin güvenliğinin geldiğini belirterek, "BiP üzerinden gelen tüm verileri, Türkiye'deki veri merkezlerimizde güvenle saklıyoruz. BiP ile teknoloji dünyasında her zaman fark yaratan öncü yetenekleri kullanıcılarımızla buluşturuyor ve bu özellikleri sürekli geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
-
Eskişehirspor’dan ESES Token ile finansal devrim Son dakika futbol haberleri - Eskişehirspor ve Bitci Teknoloji, taraftar token projesi geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı. İş birliği kapsamında üretilecek 260 milyon ESES Token, farklı fazlar halinde Eskişehirspor taraftarlarına sunulacak. Satıştan elde edilecek gelir Eskişehirspor’a önemli bir finansal kaynak yaratacak. Taraftarlar...
-
İnsanların su altında ulaşamadığı yerleri robot balıklar keşfedecek Harvard Mühendislik Fakültesi'nde bir araştırma grubunda beraber çalışan bilim insanları, robotik hayvanlarla ilgili önemli aşama kaydetti. Özellikle dağ, tepe gibi yerlere çıkabilen robot köpekler ve su altında insan elinin ulaşamayacağı yerlere gidebilen robot balıklar, yeni keşiflerde önemli rol oynayacak.
-
Apple’dan yıl içinde hedeflerinize ulaşmanız için 21 uygulama... Senenin ilk ayında herkes bu sene neleri daha iyi ve daha farklı yapabileceğini düşünüyor. Mobil uygulamalar ise size hedeflerinize ulaşma yolunda destek olabilir. Apple da bu doğrultuda yeni normal içerisinde çalışmak, öğrenmek, bağlantıda kalmak, formunuzu korumak ve daha pek şeye ulaşmanız için bazı...
-
SpaceX’in uzaya tek seferde 143 uydu gönderme görevi ertelendi SpaceX’in uzaya tek seferde 143 uydu gönderme görevi ertelendi Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay şirketi SpaceX, Transporter-1 görevi kapsamında tek seferde 143 uyduyu uzaya taşıyacak Falcon 9 roketinin fırlatılışını olumsuz hava koşulları nedeniyle erteledi.
-
İtalya’dan TikTok’a yasak: Kızın ölümü tetikledi İtalya’dan TikTok’a yasak: Kızın ölümü tetikledi Çin'de geliştirilen TikTok isimli sosyal paylaşım uygulamasına İtalya'dan yasak geldi... Geçen hafta platform üzerinde başlayan, "Kendini boğarak bayılma" akımı yüzünden 10 yaşındaki bir kızın ölmesi üzerine uygulama 13 yaşın altındakilere resmen yasaklandı.
-
Elon Musk’tan eski çalışanına “ticari sır hırsızlığı” davası Elon Musk’tan eski çalışanına “ticari sır hırsızlığı” davası Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla, eski yazılım mühendisine ticari sır hırsızlığı ve sözleşmenin ihlali iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Çalışanın gizli bilgileri Dropbox'a yüklediği iddia ediliyor.
-
Tanışma sitesindeki 2.2 milyon kişinin bilgileri çalındı Tanışma sitesindeki 2.2 milyon kişinin bilgileri çalındı Milyonlarca kullanıcıya sahip bir tanışma sitesi hack'lendi.. Gerçek isimler, e-posta adresleri, şehir, doğum tarihi, IP adresleri, Facebook kullanıcı kimlikleri bilgileri kopyalandı. 1.2 gigabaytlık dosya bir forumda ücretsiz olarak erişime açıldı.